Zapisao sam sve uobičajene klišeje i osnovne elemente koji se moraju naći u našoj knjizi.” Pogledam popis i čitam, naglas: “Alfa muškarac koji voli govoriti prljave prostote tijekom seksa. I ima ekstremno veliki p… A građen je kao Dwayne” The Rock” Johnson. Mora biti i milijunaš, ali je još bolje ako je milijarder. Obavezno mora donirat novac za Afriku ili se baviti nekakvim dobrotvornim radom iako se ponaša kao gad, ali to je zato što ima tešku prošlost. Mora imati meke i pune usne i intenzivan pogled koji prodire u dušu.”

Ova mi je knjiga bila buddy read s bookstagramm kolegicom s Instagram profila Sanda_reads. Kako li smo se mi nasmijale čitajući ovu knjigu, pa to je nešto nevjerojatno. Pao je dogovor da čitamo skupa i nismo pogriješile. 🙂

Blake Crawford mora položiti kreativno pisanje, diplomirati poslovnu ekonomiju te od svog oca preuzeti knjižaru. On bi trebao pronaći način da knjižara opstane i ne ode u stečaj. Amanda sa druge strane želi diplomirati kao najbolja u svojoj klasi, izdati roman i svojim roditeljima dokazati da njeno zanimanje nije bezvrijedno.

Predstavljeni kao dvije posve različite ličnosti, profesorica kreativnog pisanja upravo njih dvoje spaja u par koji trebaju zajedničkim snagama napisati roman i dobiti što bolju ocjenu. No, Amanda ne podnosi njegov nadmeni osmijeh, ali pada na njegov britanski naglasak, dok Blake smatra da je Amanda uštogljena štreberica s fenomenalnom stražnjicom.

Ipak, koliko god su smatrali da neće izvršiti zadatak kako spada, shvaćaju da u paru pišu vrlo dobro i da je njihov studentski pothvat uspješan, pa se upuštaju u jedan posve drugačiji pothvat – pod pseudonimom će napisati erotski ljubić. Blake je sve istražio, sve bitne cake da bi čitatelji poludjeli za njima, predložio teme. Amanda na početku odbija takvu suradnju jer ne želi da se dozna tko stoji iza toga, ali uviđa da uživa u pisanju s njime.

Blake u tome vidi izlaz za brzo bogaćenje i spas očeve knjižare, a nakon što oforme čvrsto ime i prepoznatljivo ime u knjiškom svijetu, svatko će krenuti svojim putem. Ipak, stvari se ne razvijaju kako su zamišljali, privlačnost je velika, a ona se ne zanemaruje.

I uspjeli su. Brojka preuzetih knjiga raste i raste.

Oni su sve bliži.

Osjećaje ne mogu zanemariti.

No, ono što je vrlo slatko za ovaj romančić je humor kojeg ne manjka kroz cijelu priču, toliko sam se nasmijala, posebice na prijevode pseudonima. Svaka čast prevoditeljici na tome. 🙂

Ako želite nešto da vas podigne, nasmije i dovede do suza, Smut je pravi izbor.

Sve će knjige pratiti istu formulu: seks već unutar prvih nekoliko poglavlja. Zatim još seksa. Nakon toga se zaljube jedno u drugo. A onda prekinu. Pa se pomire. I na kraju je uvijek epilog u stilu ‘živjeli su sretno do kraja života’ s veličanstvenim prizorom seksa.

Izdavač : Naklada Neptun