Disaster predstavlja slikovnicu kojom su autorice pokušale, ali uspjele, prikazati probleme i bolest poslovnog i modernog svijeta, a kroz humor analiziraju sve ono što su gorući problemi. Autorice su nakon 30 godina iskustva na međunarodnom i domaćem tržištu odlučile kroz humor i pozitivu prikazati sve probleme s kojima se i sami susrećemo. Također, iluzija je o lakoći nastanka ove slikovnice, ali u razgovoru s njima dobila sam odgovor kako je priča nastajala čak 4 godine kako bi mogle pretvoriti sve u dozu humora.

Mene je ustvari nasmijalo kako sam se u mnogim pričama pronašla i bilo je : „Pa da! Ovo mi je tako poznato!“ ili „Nemoj me zezati, ovo ne može da te ostavi ravnodušnim.“

Sama slikovnica je oslikana simpatičnim skicama i savjetima nastoji kroz sugestiju donijeti inspirativnu priču o kojoj možemo pričati još dugo. I preporučiti je.

Kada mi je stigao paket, rolica papira i poruka na njoj me je baš nasmijala. Poruka je bila genijalna, toliko nešto inovativno i posebno da ne možete imati zamjerku.

Kako su autorice to zamislile? Moj je dojam da su nam opisale sve situacije s kojima se često susrećemo od Fali mi jedan papir do problema menadžerstva. Jesmo li se susreli s onim birokaratskim problemom „Fali vam još jedan papir“? Sigurna sam da jeste. Jeste li se susreli s osobama koje uvijek govore o sebi, svojim uspjesima, pothvatima i problemim? Ma jeste.

Jer ova slikovnica treba biti igra, recept za pojednostavljenje ozbiljnosti, protuotrov za sve što nas u današnjem poslovnom društvu dotiče. I vjerujem da jest.

Na kraju knjige nalazi se i Bajka o Crazydoniji, i samo ću vam reći da je preslatka! Crazydonia je malena zemlja imenom Hrvatska, a kroz bajkovit prikaz nastojale su izmamiti osmijeh na lice. Što se to još nalazi unutar ovih stranica, rado ću prepustiti da i vi sami otkrijete.