U sklopu virtualnog bookcluba koji sam pokrenula s jednom velikom knjigoljupkom Lucijom s profila lucijareads čita se Krivi broj, naše domaće autorice Inne Moore. Kako započeti ovu recenziju? Innu pratim od njenih početaka, još otkako je bila wattpad autor. Tada tek „početnica” raspirivala je maštu svojim čitateljicama. Sjećam se priče Novi početak, uživala sam u svakom njenoj (nemojte joj reći da nisam baš sve, sve njene pročitala). Krenula je ona putem vlastite naklade i nije posustala, čitateljice su željele još i još, a Inna je imala prilike i bujnu maštu da nam pokloni novu ljubavnu romansu. Osim ljubavnih, ona piše i povijesne viktorijanske romanse. I znate što? Dobro je! Jedan domaći autor koji je vrijedan čitanja.

𝐷𝑜𝑝𝑢𝑠𝑡𝑖 𝑚𝑢 𝑑𝑎 𝑠𝑎𝑑 𝑗𝑎 𝑣𝑖𝑑𝑎𝑚 𝑡𝑣𝑜𝑗𝑒 𝑟𝑎𝑛𝑒. 𝑍𝑎𝑜 𝑚𝑖 𝑗𝑒 𝑠𝑡𝑜 𝑜𝑛𝑒 𝑝𝑜𝑠𝑡𝑜𝑗𝑒 𝑛𝑎 𝑡𝑎𝑘𝑜 𝑛𝑒𝑣𝑖𝑛𝑜𝑗 𝑑𝑢𝑠i 𝑘𝑎𝑜 𝑠t𝑜 𝑗𝑒 𝑡𝑣𝑜𝑗𝑎.


Da, postoje oni kojima se neće svidjeti, postoje i oni koji će reći da je ovo najveći šund, ali svaka knjiga ima svog čitatelja. Krivi broj je idealan za plažu, sunce, koktel, ljeto. Za opuštanje.
Također, Krivi broj ima pouku – bori se za ono što si zavolio, bori se za ljubav…jer to ti pripada.
Put do sklapanja suradnje s Fokusom bio je, uvjerena sam, težak i trnovit, ali kada nešto radiš sa srcem, onda nagrade stignu taman na vrijeme. Ta nagrada je Krivi broj, njena prva, ali ne i posljednja knjiga.


Iako, meni osobno, njena najbolja knjiga je Tatica. Bila i ostala. Čekam neku koja će me dovesti do ludila. Krivi broj mi je dao sve što sam očekivala – slatko dopisivanje, tajnovitost, suze, malo vrućih scena, tipičan primjer da se žene zaljubljuju u ono što čuju (u ovom slučaju pročitaju). Jade me na trenutke ljutila, odnosno ljutilo me to što se ponekad ponašala baš kao dijete sa željom da to mora biti baš sada, a opet sam je shvaćala da joj je trebalo nježnosti, ljubavi, malo zagrljaja. Kada nakon jedne večeri i iznenadnog poljupca pokupi broj muškarca kojeg je tek tada upoznala, nije ni slutila da će sve to voditi od običnog tipkanja do sextanja, a na kraju i do jako vrućih videopoziva. Spoj je ovo, za mene fine erotike i ljubavnih želja. Ne obiluje ovaj roman ni riječima od kojih se nekad i posramimo. Ali da, to je Inna, autorica u čijim ćete knjigama naći pregršt vrućih scena, opisa, ali i ljubavnu prašinu. Još uvijek prevladava situacija da se većina srami reći u kakvim knjigama uživamo, ali i to se mijenja.

Jade i Silas, vruća kombinacija. I to hrvatska verzija.
Silas je Silas. Silovit spoj kontrole, zaljubljenosti, razočaranja, gubitka predmeta obožavanja, ali Jade je njegov dom. Njegovo utočište. Sigurna luka. Njegova prošlost, dovoljno teška da u njemu uključi sve alarme, ali dovoljna da samom ne uskrati priliku da opet voli. I kada se dogodi krivi broj, saznanje da onaj s kim je provodila tolike sate tipkanja, naravno emocije luduju i svašta se događa.
Igra lovice, igra mačke i miša, igra upotpunjavanja…sve je to u samoj jednoj knjizi.
Jeste li krenuli? Niste. Vjerujem da kad-tad hocete🤗