Zamislite da ste osvojili milijun funti, kako biste ih potrošili? Vjerujem da već imate mini popis, ali Fern i Aiden imaju potpuno drugačije planove. Činili su se kao sretan par. Ali nakon osvajanja tolike svote, Aiden sve što želi jest putovati i istraživati ​​svijet, ali Fern je obiteljski tip, osoba koja želi biti što bliže svojoj obitelji. Njezina obitelj ne odobrava njihovu oduku uvjeravajući ih da će ih to dovesti do propasti. Fern dopušta Aidenu da raširi svoja krila što znači da je njihova odluka biti razdvojeni godinu dana kako bi ispunili NJEGOVU želju. Ali iskreno, Fern nije spremna odvojiti se od njega na tako dugo razdoblje. Ali kad voliš, onda daješ prostora. Velikodušna gesta, zar ne?

Odlučuje probuditi izgubljenu ljubav prema crtanju pa se odluči otići u malo mjesto u Provansi gdje će upoznati sebe i svoje želje, te probuditi davno uspavane emocije. Činilo se da će ovo biti još jedna klasična ljubavna priča dok nisam upoznala Nica i pročitala njegovu životnu priču. Njegova je priča tužna, ali istodobno vrlo inspirativna. Nakon što je izgubio oba roditelja, posvetio se vođenju azila – mjesta gdje bi se svi trebali dobro osjećati. Jedino što mu nedostaje jest ljubav. Zato što ljubav svakoga čini sretnim, inspirira nas i izmami nam osmijeh.

U početku Fern pokušava ostati u kontaktu s Aidenom što je više moguće, kako su sami sebi obećali, ali njihova ljubav je na kušnji. Povjerenje također. Naravno, nije svaka ljubav moćna i predodređena da uspije, a Aidenove su greške presudile. Fern više ne osjeća ono što bi trebala osjećati. Kroz vrijeme Fern upozna Kellie – odličan prikaz osobe koja izlazi iz školjke i postaje djevojka koja zna što želi. I zato sam se zaljubila u Kellie. Njezina snaga i želja da ide protiv svega što je sputava. Borbena djevojka!
Svi ostali likovi upotpunjuju radnju, oslikavaju duh tog gradića i čine da se Fern osjeća kao kod kuće. Predivno. Nakon što se vratila kući, misli su joj još uvijek bile na starom mjestu, mjestu gdje je, zajedno s Nicom, shvatila što ju uistinu usrećuje. Nema zadovoljnijeg čovjeka od onoga koji uživa u životu, s ljudima koje voli, uz posao koji ga čini sretnim. I to je pravi dobitak. Možda zvuči kao klasična ljubavna priča, ali uvjeravam vas da ćete uživati. Crteži i opisi Provanse su lijepi. Tako da jednog dana definitivno želim otići tamo. Lucy nam je na kraju priče dala nekoliko odlomaka o likovima i njihovim životima, baš kao i gledanje bonus materijala na DVD -u.

Prava ljetna poslastica! Iako je ljeto na izmaku, još imate vremena za uživati u ovoj slatkoj knjizi! 🙂