Prošlo je nekoliko godina otkako sam pročitala trilogiju Moj muškarac, ali sam se željela prisjetiti što su sve prošli Ava i Jesse. Bilo je to divno podsjećanja – kakav god da je Jesse bio, opsjednut kontrolom, naporan, karakterno težak lik, njegova priča iz prve knjige potpuno se mijenja do treće. Jesse je voditelj Zamka, jedne vrste seks kluba kojeg je naslijedio od svog ujaka Carmichaela. Ono što saznajemo u prvom dijelu nije dovoljno da bismo mogli saznati što se to dogodilo u prošlosti, a da je toliko utjecalo na Jessejev lik.

Ava O’Shea je mlada i perspektivna dizajnerica interijera čiji je ljubavni život bačen na koljena nakon što je raskinula vezu s dugogodišnjim dečkom. Otada živi s najboljom prijateljicom Kate i nastoji u potpunosti imati vlast nad svojim životom. Voli svoj posao što potvrđuje i činjenica da stižu razne pohvale za ono što čini. Kada je Jesse unajmi za uređivanje nadograđenog dijela Zamka, Ava ni ne naslućuje da će se mnogo toga u njenom životu promijeniti. Iako se odupirala, osjećaji prema Jesseju su jači no što su želi priznati. Polako se zaljubljuje i prepušta svemu što nadolazi. Jesse jako dobro skriva ili barem pokušava objasniti što se događa unutar Zamka, ali strah da će je izgubiti jači je od istine.

Kroz prve tri knjige saznajemo njihovu borbu, prepuštanje ljubavnoj magiji, ali i svjedočimo slomu, suzama i gubicima. Imamo dvije Ave – Ava koja nikako nije spremna biti dio Jessejeva svijeta i Ava koja je spremna boriti se za ono što je njeno. Isto je i s Jessejem – Jesse s početka je naporan, težak, ljutit, prestrašen, opsjednut kontrolom, dok u trećoj knjizi vrlo jasno saznajemo što je uzrok takvog ponašanja. I da vam odmah kažem – Jesse je izgubio mnogo više nego što si možemo zamisliti.

Četvrta knjiga S mojim muškarcem jasan je prikaz koliko je jaka njihova ljubav, ali i kolika je Jessejeva odanost. Kada Ava izgubi sjećanje na proteklih 16 godina života, među tim i svoju obitelj, svog muža i djecu, sve uspone i padove, Jesse zna da ima zadatak – podsjetiti je na ono što su imali. Težak je to put posut hrpom sjećanja zbog kojih neće biti lako ponovno osvojiti Avino povjerenje. Iako je serijal prepun erotskih scena, ipak se unutar stranica nalazi divna ljubavna priča koja nas može naučiti da se ljubav poput njihove ne događa često. Svidjelo mi se što je autorica u ovom nastavku prikazala Jesseja kao obiteljskog čovjeka, muškarca spremnog na promjene ili barem na smanjivanje potrebe za kontrolom.

Kraj me baš ganuo i pokazao da smo sretni ako imamo šačicu ljudi koji nas vole i koje mi volimo, partnera koji je spreman na sve kako bi zadržao obitelj na okupu. Meni osobno je najdraži treći dio – Predaja. U tom dijelu napokon saznajemo Jessejev pozadinu života, njegov odnos s roditeljima, što ga je nagnalo da postane toliko opsjednut kontrolom, preplavljen strahom i jačinom emocija. Drago mi je što je autorica napisala nastavak i dala nam uvid u sve odgovore zbog kojih su se popunile praznine, ali i zaokružila priču.