Pri kraju nam je ova teška 2021.godina, ali svakako bogata knjigama koje smo pročitali i bogatija za nove naslove na TBR listi. Anu s profila @_lovelybookshelf zamolila sam da mi napiše svojih top 5 knjiga. Ovim putem joj se i zahvaljujem. Lista je divna!

Svakako možete svratiti na njen profil jer je, šapnut ću vam, divan 🙂

https://www.instagram.com/_lovelybookshelf/

Jednog dana, kad ti srce zacijeli, podigni čašu i nazdravi nam. Vrijedni smo pamćenja.

5. Francuska fotografkinja

Prekrasna knjiga koja nam govori o 2. Svjetskom ratu i grozotama koje su se događale. Upoznajemo hrabre i jake likove te ono što mi se posebno sviđa, glavnu junakinju koja prihvaća sve što se pred njom događa i ulazi u samu srž rata. Saznajemo o novinarkama, fotografkinjama i dopisnicama za vrijeme rata o kojima se nije puno pričalo u to vrijeme nego, nažalost, tek se sada s godinama otkrivaju priče o tome što su radile i kako su se borile da se istina sazna. Nisu odustajale, gledale su grozote jednako kao muškarci i bile su neizmjerno hrabre i spremne pomoći. Ono što mi se posebno svidjelo je to što je spisateljica bila inspirirana stvarnim ženama i njihovim pričama.

https://anahemen.wixsite.com/_lovelybookshelf/post/natasha-lester-francuska-fotografkinja


4. Šaptač


Knjiga koja me je oduševila i ostavila bez daha. Ovaj kriminalistički triler mi se uvukao pod kožu odmah nakon prvog poglavlja. Jeziva priča, vrlo vrlo interesantna s odličnim glavnim likom. Radnja je posebna i specifična, imala sam svoje teorije za koje sam (naravno) na kraju bila u krivu. Vjerujte mi kada kažem da Šaptača nećete ispustiti iz ruku jer je priča napeta, drži vašu pozornost do posljednjeg poglavlja, a sama završnica će vas ostaviti bez teksta. Mene barem je. U pozitivnom smislu.

https://www.instagram.com/p/CLOmMVqAjFq/?utm_medium=copy_link


3. Forever Wild

Prekrasno zaokružena priča o meni najdražem ljubavnom paru, Calli i Jonahu. Zapravo novela od svega stotinjak stranica, čitamo o pripremama za vjenčanje, upoznavanju obitelji i malim dramama. Priča vas instantno uvuče i kada završite želite još. Neizmjerno će mi nedostajati likovi iz ovih knjiga i prekrasna ljubavna priča. Ali imate priliku još malo uživati u njihovoj sreći pa čak i prepirkama, a isto tako uživati u čarima Aljaske i njene prirode.

https://www.instagram.com/p/CSHO6cRgHqq/?utm_medium=copy_link

2. Upitaj još jednom


Obiteljska drama koja provlači pitanja o mentalnom zdravlju, gubitku ali i nadi da bolji dani dolaze ako se potrudimo i vjerujemo u sebe. Pokazuje nam da obitelj uvijek mora biti spremna praštati i pružiti ruku u najtežim trenucima te da ljubav uvijek uspije pronaći put do svakoga od nas. Ni ne shvaćajući, priča će vas uvuči u svoje stranice i zavoljeti ćrtr njene likove i isto tako suosjećati s njima. Knjiga me zaista oduševila jer se zapravo lagano čita a u isto vrijeme je priča tužna i na trenutke potresna. Zaista jedna od mojih ovogodišnjih favorita.

https://anahemen.wixsite.com/_lovelybookshelf/post/mary-beth-keane-upitaj-još-jednom

1. A little life

Knjiga koja je za mene ove godine broj 1. I ne samo u ovoj 2021. nego općenito. Bolna, dirljiva, tužna i brutalna. Ali u isto vrijeme toliko puna čiste ljubavi koja se riječima ne može opisati. Ostavila je veliki trag na meni i redovito se sjetim likova iz knjige. Pogotovo Judea koji je prolazio kalvariju boli i grozota. Knjiga nije za svakoga i koliko preporučam, toliko ne. Knjigu ćete zavoljeti svim srcem, a u isto vrijeme nakon čitanja će vam doći da ju razderete i zaboravite. Vjerujte, to se meni dogodilo. Ali ne, nisam to napravila. Knjiga je za mene remek djelo koju je teško objasniti riječima i mislim da nikada neću moći. Samo ću se nasmješiti pri spomenu na nju i ono što se u njoj nalazi.

https://www.instagram.com/p/CTvD4eBg1Y7/?utm_medium=copy_link