Divna djevojka s profila Nacitana_ljama napisala je svojih top 5. I lista je odlična! Smolu sam i sama čitala i svakako preporuka od mene.

U nastavku vam ostavljam link do njenog profila.

https://instagram.com/nacitana_ljama?utm_medium=copy_link

Kišni dani se trebaju provesti kući sa šalicom čaja i dobrom knjigom.

1. Project Hail Mary

Weirov humor, sposobnost da kompleksnu tematiku znanosti objasni na način razumljiv i jednostavan način i likovi koje ne možeš ne voljeti ove godine bili su recept do mog srca i titule najbolje knjige godine.

2. Savršeno dijete

Triler koji sam pročitala u jednom danu jer jednom kad sam krenula, nisam mogla prestati. Iako su me pojedine scene iznimno uznemirile, to je ono što od trilera i horora tražim, a Lucinda Berry našla je upravo ono što je meni strašno i time me oduševila.

https://www.instagram.com/p/CO4iAZIrREj/?utm_medium=copy_link

3. Ne vjeruj svojim očima

Naizgled prosječni triler od kojeg, ako niste upućeni, u početku ne očekujete ništa spektakularno i mislie da znate kamo radnja ide, no Sarah Pinborough u ovoj je knjizi odabrala otići drugim putem i preokretom na kraju potpuno me oborila s nogu.

https://www.instagram.com/p/CMRSFkVAOi2/?utm_medium=copy_link

4. Smola

Knjiga neodredivog žanra, no osobno bih ju svrstala u psihološki horor. U svakom slučaju drugačija od bilo čega što sam ikada pročitala, a opet za moj ukus pun pogodak – savršen omjer odvratnog, nevjerojatnog, realističnog i uznemirujućeg.

https://www.instagram.com/p/CUSIGOkAh5b/?utm_medium=copy_link

5. Slavljenica

Ljubavni roman i tabu tema koja neće sjesti svakome, no Penelope Douglas obradila ju je na uvjerljiv način i pokazala da su neke predrasude potpuno neutemeljene. Ako me ljubavni roman od preko 400 stranica može natjerati da ga pročitam u jednom danu (svi znamo formulu ljubića, nije baš da me drži pitanje što će biti dalje), onda očito ima ono nešto.

https://www.instagram.com/p/CSg6MpnAwL7/?utm_medium=copy_link