Moja draga Lana je sastavila svojih top 5 knjiga za 2021. Hvala joj što se priključila projektu 🙂 Možete je zapratiti na Instagram profilu https://www.instagram.com/book.dragon13/

5. Što spašavamo iz požara, Katherine Center

U romanu pratimo Cassie Hanwell, snažnu mladu ženu, koja se ne bori samo protiv požara. Ovo je priča o ljubavi, prijateljstvu i opraštanju. Rasplakat će vas ali će vas i nasmijati. Svidio mi se stil pisanja i kratka poglavlja – nisam mogla prestati čitati.

https://www.instagram.com/p/CJ5e8OGAw3R/

4. Nevidljivi život Addie LaRue, V.E. Schwab

Stil pisanja je očaravajući, poput boravka u bajci – stvarno sam se izgubila u njezinu svijetu. Sve u vezi s ovom knjigom bilo je upravo ono što mi se sviđa – stil pisanja, likovi, dijelovi povijesti, vječnost kroz umjetnost, ljubavna priča i kraj! Obožavam ovaj kraj!

https://www.instagram.com/p/CTZjY3sgmXZ/

3. Here Is the Beehive, Sarah Crossan

Ana Kelly je odvjetnica za nekretnine koja se svakodnevno bavi smrću. Ana Kelly je također netko tko već tri godine ima aferu s jednim od svojih klijenata. Afera je naglo prekinuta kada on iznenada umre. Ovo je priča o tajni i o tome koliko usamljeni možemo biti kada smo jedina osoba koja je ostala u njoj. Dodatno me oduševio i stil pisanja – roman u stihu je nešto s čim se do sada nisam susrela.

https://www.instagram.com/p/CUcsySzoobY/

2. Šest vrana, Leigh Bardugo

Savršena knjiga! Dala bih joj 100 zvjezdica! Ima sve što tražim u knjizi ovog žanra. Obilje akcije, sjajni likovi, ljubavne priče i puno “Ovo nisam očekivala” trenutaka!

1. Otok nestalih stabala, Elif Shafak

Za mene je ovo definitivno knjiga godine. Shafak me uspjela još jednom ostaviti bez teksta. Inače nisam ljubitelj magičnog realizma ali u ovoj priči je to toliko vješto provučeno kroz priču da nemam niti jednu zamjerku. Miks žanrova koje Shafak uspijeva povezati je vrijedan divljenja.